Lara

Lara

maanantai 25. marraskuuta 2013

Viime viikon treenit

Viime viikolla olin ihan tokomasennuksissa ja ei ollu oikein treenifiiliksiä. Keskiviikkona käytiin oikeastaan ihan vaan leikkimässä hiidenrannan kentällä. Vähän otin seuraamista lelupalkalla, kun tuntuu, että se on jotenkin kadonnu ja larppa tosi helposti laskee kontaktin ja alkaa haahuilemaan. Ihan lyhyitä pätkiä ja super kivat leluleikit, ihan ok meni, ei se mitenkään superinnostunu ollu.

Torstaina oli sitten meidän ohjatuttreenit Ojankossa.  Aiheena nouto ja seuraaminen. Olen siis aikaisemmin harjotellut vaan noudon osia en sitä koko liikettä, nyt sitten vaan kokeiltiin, että miten se menee jos vaan heitän sen kapulan ja sanon, että hae. No ei se heti uskaltanu lähteä vaan piti vähän antaa käsi apua että meni hakemaan. Mutta meni erittäin reippaasti. Ja sivulle tuloon tarvii käsiapua. Luovutukset alkaa kyllä olla aika nättejä. Nyt siis pitäis harjotella sitä itse nouto sanaa eli hae ja sitten sitä sivulle tuloa ja tietenkin aina välillä on hyvä tehdä vauhtitreeniä, jottei käy ihan tylsäksi. Oli puhetta, että Laralle pitäis nyt opettaa sellainen nostamis-käsky, jolla se vaan ottais minkä tahansa jutun ja laittais sen mun käteen. Ja sitten oli myös puhetta, että sellanen pitämis-käsky, jolla sen sais pitämään sitä kapulaa suussa vaan niin kauan kunnes toisin sanotaan tehtiin me mitä vaan ja harjoitella pitämistä myös erilaisilla esineillä. Jotta saadaan siihen varmuutta ja ei tulis mitään pureskelua (vessapaperirulla). No pitää alkaa työstämään :)
Sitten myös katottiin vähän sitä tunnarihommaa. Siihenkin pitää miettiä joku oma käsky. Vois olla vaikka find, koska oma ja etsi on mulla jo muuhun hommaan käytössä. No sitä vois nyt alkaa treenaamaan, piilottamalla sitä omaa ja sitten niitä vääriä laittamalla aina lähemmäs ja lähemmäs. Pitää varmaan kyllä vielä ottaa vähän noista eri opetustavoista selvää, koska vielä ei ole ihan kristallinkirkkaana mun mielessä, että miten mä sen teen ja silloin siitä ei oikein voi hyvä tulla :) Mutta haluaisin saada siihen vahvan pohjan, jotta Larppa olis varma mitä se tekee, koska muuten se alkaa varmasti pureskella niitä kapuloita. Haluaisin, että koira menisi kapuloille ripeästi, haistelisi ne läpi ja nappaisi omansa ja palaisi ripeästi luovuttamaan kapulan sivulta. Saa nähdä miltä se sitten näyttää :D
Larppa nauttii ku on vähän pakkasta :) ja toivoo, että tulispa jo lunta...

1 kommentti:

  1. Pssst, valaisetko hiukan tietämätöntä; mikä on sosiaalipalkka? :)

    VastaaPoista