Lara

Lara

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Trrenit ja paaaljon ulkoilua

Torstaina oli siis ohjatut treenit Ojankossa. Paikalla meitä oli vain kolme. Tehtiin ensin paikallaolot. Ekaksi ihan lyhyt paikkamakuu, menin piiloon. Meni tosi hyvin. Seuraavana istuminen 1 min. Jäin näkyviin, meni tosi hyvin, ei liikahtanut yhtään ja oli ihan suht rento. Sitten vielä toinen paikkamakuu 2 min. Menin piiloon. Lara oli kuulemma hieman pälyillyt ympärilleen, mutta niinhän se tekee aina. Se voi olla, että se on hiukan levoton ja siksi pälyilee. Pitäisi vaan treenata enemmän näitä paikalla oloja niin ei tarvitsisi olla yhtään levoton.

Sitten otettiin ensiksi meidän nouto ongelma. Larppi siis hyppää sen kapulan päälle ja saattaa vaikka haukahtaakin joskus sille. Kapula on sille ehkä vähän liian kiva, koska sille on niin suuri ihana hienoa asia päästä sille kapulalle eikä se että sen saa tuoda mulle. Tämä asia on korjattava niin, että maailman hienoin asia on tuoda se kapula mulle eikä se kapula itsessään. Ja mitä siihen kapulan päälle hyppäämiseen tulee niin sen on loputtava. Eli nyt otetaan tehokuurina noutoa niin, että kapula on seinän vieressä, jolloin Larakin tajuaa, ettei sen päälle kannata hypätä vaan nostaa sen nätisti. Ja myöskin sitä puun taakse piilottamista voi tehdä. Mutta nyt vaan pitää huolen ettei se hyppää sen päälle ollenkaan. Ja voi myös lyhyen matkan nostaja, muistaa vaan varoa sitä rajaa missä se on Laran mielestä tarpeeksi kaukana, että sen päälle voi hypätä. Ja sitten sellasta treeniä myös, että heitän kapulan ja Lara ei pääse sitä hakemaan vaan pitää ottaa kontakti ja palkka siitä mun kanssa. Jos juoksee kapulalle niin apurin pitää laittaa jalka kapulan päälle niin, että Lara ei saa sitä ja kun Lara päättää palata mun luo niin sitten kunnon palkka. Eli viedään arvo pois siltä kapulalta.


Sitten tehtiin pitkä seuraaminen mikä meni ihan yllättävän hyvin. Käännöksiä pitää hioa, varsinkin omaa kävelyä. Kamala, kun käännökset menee ihan kauheiksi, kun mä vaan ajattelen, että miten mun pitäis nyt tässä astella :D Ja pitää huolta, ettei Larppi ala edistää. Hyppyn istumista pitää vähän treenata, peppu ei mene terävästi maahan heti, kun mä sanon. Ja ne pirun kaukot. Mä vaan välttelen niiden treenaamista koko ajan. Nyt pitää vaan ottaa itseä niskasta kiinni ja treenata niitä. PRKL!

Näin kiltti pikkukaveri Croft on :D

Treenien jälkeen kysyin vielä toiselta ohjaajalta Sannalta muutaman viisaan neuvon mulle uuden pennun kanssa. Sieltä tuli kolme hyvää pointtia:
1. Opeta pentu leikkimään sun kanssa. Opeta se niin, että se ei leiki sun kanssa lelujen kanssa vaan oikeasti sun kanssa. Se oikeasti palkkaantuu kehuista ja oikeasti haluu olla sun kanssa ja tehdä töitä sun kanssa. Eli opetan Croftin leikkimään mun kanssa ilman leluja heti alkuunsa. Oli tämä mulla jo mielessä, koska Laranhan oon joutunut opettaa leikkimään mun kanssa vasta aikuisiällä, kun en  ollu aikasemmin tajunnu ja ei ollu helppo tehtävä. Laralla on vieläkin aina sellanen vähän ilme, että missä se lelu nyt oikein on.
2. Opeta pentu rauhoittumaan. Pennun pitää osata rauhoittua kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, jos niin pyydetään. Eli pitää käydä paljon kaikkialla ja kaikenlaisissa tilanteissa. Harjoittelu pitää aloittaa siis heti, kun Croft tulee kotiin. Eli kun mä päätän, että leikitään niin sitten leikitään ja kun mä päätän, että nyt riitti niin sitten riitti. Ja levätään, kun käsketään. Lara osaa kyllä aika hyvin rauhoittua kaikissa tilanteissa lopulta, mutta siihen menee aikaa eli en työstänyt tätäkään asiaa tarpeeksi, kun se oli pieni.
3. Opeta pentu tarjoamaan. Elikkäs naksutin! Tämä oli mun suunnitelmissa kyllä. Pitää alkaa naksuttamaan heti samantien. Laran kanssa en osannut tehdä tätä oikein ja sehän nyt ei osaakaan oikein tarjota mitään uutta. Tarjoaa aina niitä samoja juttu eli istuminen ja maahan.
Näillä viisailla ohjeilla päästään kyllä hyvään alkuun :)


Eilen eli perjantaina oltiin aamulla eka harjulla aamukävelyllä. Sitten mentiin Sadun, Ricon ja Rhondan kanssa uudelle kävelylle harjulle eri paikalle. Oli kyllä aivan ihan kävely. Koirat vaan leikki ja aurinko paisto eikä ollu liikaa ihmisiä liikkeellä. Sitten kävelin vielä iltapäivällä Laran kaa Hiidenrannan rannalle ja Larppi pääsi uimaan. Oli sitten super iloinen tyttö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti